nedeľa, augusta 20, 2006

Plýtvanie slovami...

Obdivujem ľudí, ktorí dokážu vysloviť múdre myšlienky. Myšlienky, ktoré pretrvajú... na ktoré sa nezabúda, myšlienky, ktoré mnohí "vezmú za svoje".

Ako napríklad: "Ten, kto nemiluje, je vždy sám. Aj uprostred davu".

Neviem, kto to povedal, ale je zaujímavé, koľko múdrosti a skúseností sa skrýva v tejto myšlienke... no na druhej strane - čo je nám to platné, keď milujeme len my...
(za)milovať (sa) môžeme kedykoľvek... pravda funguje aj nejaká tá ´chémia´, ale byť milovaný - to už je niečo.

Opäť ktosi múdry povedal, že "ak ešte dokážeme nájsť slová, ktorými by sme lásku vyjadrili, nemilujeme dosť". Aj na tom možno niečo je... ale čo, keď chceme svoju lásku vykričať do celého sveta? Keď chceme, aby to vedel a videl každý? Keď to radi počúvame a radi hovoríme....

Pravda, ako kedy... presnejšie - ako kde.

"Milujem ťa" s rukou v rozkroku a telom na tele znie inak, ako "Milujem ťa" pri vyberaní cestovín z regála v supermarkete... "Ľúbim ťa" pred prvým vyvrcholením znie inak, ako "Ľúbim ťa" hodinu po treťom orgazme...

Bolo by fajn počuť to v supermarkete po treťom orgazme...

štvrtok, augusta 17, 2006

Žerem! No a?

"Boha, Teba stretnúť... nepribral si??"
oslovil ma včera na parkovisku pred Hyptescom starý kamarát Maroš, vysmiaty ako lečo. Mimochodom - sotva sa vykotúľal zo svojho firemného Peugeota 806, naprataného polovicou prasaťa za (vraj ) 1.100,-CZK.

"A ty si na neho ešte vidíš? A už si postavíš na brucho krígel??"
zakontroval som mu skonštatujúc, že som na tom podstatne lepšie ako on a mám ešte čo dobiehať.

Veď aj preto som bol v Tescu... kúpiť nakladané chilli, feferonky (resp. baranie rohy), cesnak, cibuľu a tak... Na čo? Doma mám v chladničke poriadny kus prerasteného bôčika... tak na to.

Takže si odpustite vegetariánske drísty ;o), nechoďte na mňa s makrobiotikou a klíčkami a nechajte sa inšpirovať receptom na skvelú "bôčikovú nátierku". Vlastne pomazánku - to slovo mám radšej ;o)

Čo na to?
- 1 kg prerasteného vykosteného bôčika
- chilli-papričky, baranie rohy (feferónky), cibuľu, cesnak, čerstvé papriky, čierne korenie, soľ, mletú rascu, červenú (aj štipľavú) papriku... (všetkého podľa vôle a chuti)
- vlastne aj toho bôčika môže byť viac ;o)

Ako na to?
- bôčik upečieme úplne klasicky, ako na ´knedlo, vepřo, kapousto´
- potom pomelieme so všetkými ostatnými ingredienciami (cibuľu odporúčam radšej na drobno pokrájať, pri styku s kovom horkne)
- naplníme do 7 dcl fľaší
- nakúpime čerstvý (tmavý) chlieb a poriadnu kopu piva

Čo s tým?
- HODUJEME!