nedeľa, októbra 22, 2006

Intímne vzťahy našich babičiek


"Byť ženou je úžasné", napísala svojho času Emma Tekelyová a rovnako pomenovala v roku 1998 svoj knižný debut, považovaný za bestseller.

Nuž, také ženy v Iráne či Saudskej Arábii by s ňou zrejme vedeli diskutovať do bezvedomia a nie som si istý, či by s ňou súhlasili aj naše babičky, resp. prababičky.

Keď sa hovorí o konci 19. alebo začiatku 20. storočia, predstavujem si napríklad radu Vacátka, pražskú galérku s knajpami plnými drobných zlodejíčkov, priekupníkov a pasákov, policajtov v čiernych uniformách s píšťalkami a samozrejme kurvičky. Od tých na ulici až po tie nóbl v hoteloch či drahých bytoch vedené pevnou rukou ´bordelmamá´.


Bordelov a kurvičiek bola vtedy plná Praha, mohlo by sa teda zdať, že sex bol veľmi rozšírenou a obľúbenou zábavkou širokých más. Možno bol, ale asi len dovtedy, kým sa dvojica neocitla pred oltárom. To už potom bolo ´jiné kafe´. Teda za predpokladu, že nevestou nebola už ostrieľaná dáma, event. rajda vo výslužbe, ale jemnocitná a samozrejme zatiaľ mužskou rukou nedotknutá panna.



Svedčí o tom "Sexuálna príručka" z roku 1849.

Rady a pokyny pre mladú nevestu, ako chovať sa má a zaobchádzať s intímnymi a osobnými vzťahmi vo zväzku manželskom k prospechu nezrušiteľnosti tejto požehnanej sviatosti a pre slávu Božiu.


Pre citlivú mladú ženu, ktorej riadneho vychovania sa dostalo, jest deň svadobný paradoxne dňom najšťastnejším a najhroznejším zároveň.

Zápornou chvíľou svadobná noc jesto, kedy sa nevesta tak povediac vykúpiť musí tým, že bude prvý krát hrôze sexuálnej skúsenosti čeliť. Za týchto okolností, počujte, drahá čitateľka, pravdu šokujúcu.

Niektoré ženy skúšku ohňom očakávajú o svadobnej noci s radosťou – takých pocitov sa vyvarujme! Nikdy by do zabudnutia upadnúť nemalo jedno manželské pravidlo zásadné: dávať pomaly sa musí, zriedkakedy, a hlavne s nechuťou. Inak by sa pritrafiti mohlo, že manželstvo stane sa miestom pre ukájanie živočíšnych túžob

I keď sex je v tom najlepšom prípade odporný a v najhoršom bezbožný, bolestivý a ponižujúci zážitok, pretrpieť sa musí, a ženy tak od počiatku vekov konajú. Odmenou nech im je sviatosť domova monogamného a deti, ktoré touto cestou vznikajú.

Múdra nevesta statočne pretrpí najviac dva sexuálne zážitky týždenne v prvých mesiacoch manželstva a postupom času mala by sa všetkými možnými spôsobmi snažiť, aby sa počet stykov znižoval. V tomto ohľade sa použiť dá choroba predstieraná, ospalosť či hlavybolenie.
S úspechom stretávajú sa tiež večerné hádky, škriepky, zvady, popichovanie, sekýrovanie a či hašterenie zhruba hodinu pred tým, kedy obyčajne zvádzanie započaté býva.

Dobrá manželka čakať môže, že do konca prvého roku manželstva podarí sa jej znížiť častosť intímnych zblížení na jedno týždenne a do konca piateho roku zväzku manželského na jedno mesačne.

Mnohým ženám podarilo sa do desiateho výročia sobáša deti všetky porodiť a úplného ukončenia sexuálneho vzťahu so svojim manželom docieliť.

Väčšina mužov od prírody skôr perverzných jesto, a keď žena vyjde i len pol kroku v ústrety, môže to príval najodpornejších výmyslov jeho znamenať.

Múdra nevesta nikdy nedovolí, aby muž jej videl telo jej neoblečené a nikdy nedopustí, aby on ukazoval telo svoje vyzlečené jej.

Pokiaľ sexu nedá sa vyhnúť, nutné je, aby sa tak v naprostej tme konalo.

****
Nuž neviem, či by pani Emma pomenovala svoju knihu rovnako aj pred sto rokmi. Ale aj tak mi z toho nakoniec vychádza: "chúďa chlap..."
****
z českého originálu preložil: ´holotrt´



pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

10 Comments:

Anonymous Anonymný said...

ale no tak....to je stavane aj na tom, aby sa to aj tej babe zhnusilo......nedaj pane, ze by sa jej zivot sexualny nejakym stylom zapacil a od toho svojho taketo aktivity castejsie vyzadovala, muehehehehehe

23 októbra, 2006 16:32  
Blogger holotrt said...

Beth, ale veď babe dobre a slušne vychovanej, od Pána Boha závislej, sa to už od prírody samotnej páčiti nemôže a už pri predstave samotnej aktu sexuálneho blivno jej jesto byť musí... :o)

23 októbra, 2006 17:01  
Blogger holotrt said...

karamelka - ti poviem ;o)

24 októbra, 2006 08:14  
Anonymous Anonymný said...

v latinskej amerike neveste usili take nieco ako spodne pradlo, ktore malo otvor len na to potrebny a sulozilo sa tak....

26 októbra, 2006 09:12  
Blogger holotrt said...

Germuš - no ale aspoň sa súložilo... ;o) Ale tutok? Cim dalej, tym menej, este k tomu s nechutou, po tme a ..... a vobec... no hnus :o)

26 októbra, 2006 15:42  
Blogger Unknown said...

myslim, ze taketo nazori aj ked ich hlasali panbozkari boli skor od diabla.Vtlkali zene do hlavy aby sa jej zhnusilo to najkrajsie co medzi muzom a zenou moze byt. Tead ak je tama aj Laska. Ak im svadbu dohodli rodicia tak verim tomu, ze jej tie rady ako sa tomu vyhnut prisli vhod.Kazdopadne si myslim, ze z takeho pristupu zdrvy vztah plny lasky byt nemoze:-)

24 marca, 2007 10:54  
Blogger Žena od plotny said...

tak...to už čo je??
Žena, ktorá má rada sex, by bola asi rovno poslaná do pekla.

Ubohé mužské pokolenie tedajšie ...

:-)

09 apríla, 2007 22:00  
Blogger falosnica said...

no mňa by pre moju záľubu v odhaľovaní sa a sexe asi poslali dakam na Sibír,alebo možno aj upálili,pre pokoj spoločnosti.

13 júna, 2007 18:21  
Blogger Žena od plotny said...

a kedy už napíšete dačo ďalšie?

:-(

24 augusta, 2007 00:19  
Anonymous Anonymný said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

10 augusta, 2009 04:30  

Zverejnenie komentára

<< Home